Litt om meg og bakeriet

“Når jeg blir stor skal jeg starte eget bakeri, som skal hete Bolli Bakeri med slagordet - kvalitet hele veien - og jeg skal finne meg en odelsgutt med stor gård.” Som sagt, så gjort.

Så nå står jeg her med både gård, odelsgutt og bakeri. Veien dit har jo selvfølgelig ikke vært like kort.

Jeg tok konditorutdannelsen min, for så å jobbe hos et industribakeri i mange år. Da vi tok over gårdsdrifta, valgte jeg å si opp min konditorstilling.

Det som gjør meg mest lykkelig, er når jeg får fylle saft- og syltekjelleren vår med masse hermetisert bær og frukt fra hagen vår. Eller når jeg kan henge opp griseskinka fra grisene våre til speking på stabburet. Eller når jeg kan fylle fryseren med masse hjortekjøtt fra hjorten som gikk i skogen vår. Eller når jeg kan hente fersk kumelk fra fjøsen vår for å bruke i maten vår. Jeg har til og med begynt med dyrking av egne grønnsaker som jeg kan legge til overvintring i kjelleren.

Akkurat denne gleden med å få lage mat på gode og rene råvarer, er noe jeg har basert håndverksbakeriet mitt på; norske leverandører av korn og mel, kortreiste bær og egg, melk fra gården, fløte, smør og meieriprodukt fra norske bønder. Men et bakeri må også ha eksklusive råvarer som sukker, sjokolade, mandler, nøtter, marsipan og mer. Og derfor velger jeg meg økologiske leverandører av dette, så mye som mulig.

Øverland Håndverksbakeri ble en realitet først under planlegging av nytt redskapshus. Etter masse planlegging og søknadsskriving, kunne det bygges. Og 10. oktober 2020 åpnet Øverland Håndverksbakeri dørene.

Hei alle sammen! Jeg heter Ingrid, er konditor og driver et lite håndverksbakeri på gården vår.
Hei alle sammen! Jeg heter Ingrid, er konditor og driver et lite håndverksbakeri på gården vår.
Øverland Håndverksbakeri åpnet dørene 10. oktober 2020.
Øverland Håndverksbakeri åpnet dørene 10. oktober 2020.